De noodzakelijke werken van PIDPA in de Bergstraat , die einde juli dit jaar werden afgerond, hebben duidelijk hun sporen nagelaten.

 

Door deze werken verdwenen onder meer de bomen aan één zijde van de Bergstraat, waardoor een ietwat troosteloos uitzicht ontstond.

Om opnieuw een groener en aangenaam winkelgevoel in één van de belangrijkste winkelstraten van Heist te creëren, werd door het college enkele maanden geleden beslist om een alternatief te voorzien. In samenspraak met het Bergstraatcomité, de dienst lokale economie en schepen Welters, de technische dienst en schepen Feyaerts, werd geopteerd om de verdwenen bomen te vervangen door boombakken, waarin piramiden van haagbeuk gepland zijn.

Er werd gekozen voor 40 boombakken in gerecycleerd materiaal, zodat deze, indien nodig, kunnen verplaatst worden en welke geen verloren investering zijn wanneer een heraanleg wordt uitgevoerd.

Tijdens de werken van PIDPA werd eveneens gebruikt gemaakt om enerzijds een verbinding, via glasvezelkabel, te maken tussen gemeentehuis, bibliotheek en cultureel centrum, zodat informaticatechnisch enkele optimalisaties kunnen uitgevoerd worden, en anderzijds voor het leggen van een audiokabel. Dit laatste betekent concreet dat volgend voorjaar in de Bergstraat muziekboxen zullen geplaatst worden, zodat aangename achtergrondmuziek kan worden gespeeld tijdens het winkelen.

De voorbije weken werden de oude plantvakken deskundig dichtgemaakt en werden ook enkele kleinere herstellingen uitgevoerd. De boombakken, die zullen geplaatst worden waar vroeger de bomen in volle grond stonden, zullen vanavond hun definitieve plaats krijgen, zodat de Bergstraat morgenvroeg zal ontwaken met een (ver)nieuw(d) gezicht.